Left signal light issues help

Discussion in 'Sparky's corner' started by jaye, Mar 7, 2020.

  1. jaye

    jaye Well-Known Member

    This morning when I started the Skylark the front signals and gauge lights came on when I hit the brakes. When I got to work I checked the signal lights and the right one works fine however when I turn on the left signal the front right blinks also. This issue wasn’t present last night when I drove home.
    Any suggestions, hopefully I can dig into it Monday
    Thanks jaye
     
  2. telriv

    telriv Well-Known Member

    One of the front or rear bulbs has had the filament inside break off & touching the other filament & back feeding current. These are dual filament bulbs meaning there are two circuits through each bulb.
    Check the bulbs 1st. BEFORE doing anything else & BEFORE driving yourself crazy.

    Tom T.
     
    69GS&M21 likes this.
  3. BrianinStLouis

    BrianinStLouis Silver Level contributor

    What Tom said.
    I once had an Oldsmobile with lights, both inside and out, that were acting like they were haunted.
    The only difference in my situation is that I had just changed a bulb when all the problems started. Yes, I installed an incorrect bulb.
    So, I suppose the extra filament, much like a broken filament was the culprit.
    The correct bulb fixed all the issues.
     
    69GS&M21 likes this.
  4. jaye

    jaye Well-Known Member

    Thanks guys I’ll check that on my lunch break
    UPDATE:
    Checked the brake light bulbs, one was out replaced , still have a problem. So I started taking all the brake light bulbs out. One had the smaller filament bent at an angle however both filaments functioned. As you guys mentioned the it was the one angled which was also touching the other filament. You guys are GREAT, thanks
    Jaye
     
    Last edited: Mar 7, 2020
    69GS&M21 and BrianinStLouis like this.

Share This Page